left-marge2
left-over ons

Over ons

Een passie voor unieke projecten
Stichting Restauratie Werkplaats Schiedam is een uniek aannemersbedrijf met unieke opdrachten, waarbij puur vakmanschap gecombineerd wordt met eigentijdse inzichten.

De stichting vindt haar oorsprong in 1989 met onze eerste opdracht: volledig herbouwen van de brandersmolen ‘De Palmboom’ te Schiedam. Deze molen was in 1901 door een brand tot de stomp verwoest. Inmiddels doet ‘De Nieuwe Palmboom’ vanaf 1993 dienst als korenmolen en tevens als museum en trouwlocatie. Na deze uitdagende opdracht volgden al snel nieuwe projecten waarbij het accent op de restauratie van windmolens komt te liggen, binnen en buiten Schiedam. De ruime expertise wordt echter ook ingezet voor andere complexe opdrachten in de regio - en zelfs het buitenland - waarin telkens de passie voor ambachtelijke houtbewerking in combinatie met traditioneel functioneren tot uitdrukking komt.

De Stichting Restauratie Werkplaats Schiedam werkt voor culturele instellingen maar ook voor particuliere monument-eigenaren en overheden. Naast de uitvoerende werkzaamheden vormt de zorg voor kennisoverdracht en voorlichting over het houtbewerkingsambacht een belangrijk aandachtspunt. De Restauratie Werkplaats Schiedam is een erkend leerbedrijf waardoor goed opgeleide vakmensen ook voor de toekomst beschikbaar komen.

De opdrachten worden uitgevoerd als door een regulier aannemersbedrijf waarbij kan worden samengewerkt met andere (ambachtelijke) bedrijven zoals smederijen, schilders en metselaars. De stichtingsvorm zorgt voor een aantrekkelijke meerwaarde tussen prijs en kwaliteit.

Restauratie Werkplaats Schiedam
Elzensteeg 2
3111 BE Schiedam
Tel. 010 4261507
www.restauratiewpl.nl
info@restauratiewpl.nl

 

slot tw in f yt
© 2013 Figé Productions